sâmbătă, 15 martie 2014

Importanta ingrijirii permanente a parului



Pentru mine, parul este extrem de important. Mai important decat tenul sau unghiile, sau aproximativ la aceeiasi valoarea. A avea un par frumos si sanatos este un lucru esential. Pentru ca vei fi admirata si laudata daca ai un look frumos si ingrijit.

In locurile unde merg zilnic sau ocazional, observ femei cu un par superb, sau dimpotriva, un par neingrijit, nepieptanat sau mai rau, nespalat. Sunt constienta ca sunt multe lucruri de facut in decursul unei zile, dar trebuie sa avem grija de par. Asa cum nu uitam sa ne spalam pe dinti sau sa avem grija de unghii, la fel ar trebui sa facem cu par.

Cand ma refer la ingrijirea parului nu ma refer strict la pieptanarea zilnica, coafuri sofisticate sau spalarea acestuia. Ma refer la ingrijirea lui in mod permanent si in functie de probleme care pot sa apar gen: par degradat, uscat, gras, varfuri despicate, cadere excesiva, subtiere sau altele. In principal cand ma refer la ingrijire, ma refer la urmatoarele:


- Spalarea parului cu sampoane in functie de tipul acestuia. Aplicarea de balsam dupa fiecare spalare, tot in functie de acest aspect.

- Folosirea aparatelor de coafat  cat mai rar si atunci, impreuna cu un spray pentru protectie termica;

- Pieptanarea parului corecta, incepand de la varfuri pana in crestet, pe suvite de 3-4 cm.

- Masaj scalpului;

- Folosirea de masti naturale macar o data pe saptamana, in functie de probleme sau tipul de par;

- Tunderea periodica a varfurilor de par;

- Colorarea parului ar trebui facuta la un salon specializat. In cazul in care o faceti acasa, nu va vopsiti prea des.

Voi dezbate fiecare din aceste subiecte in articole separate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu